iPhone servisIphone servis

Kada se 2007. godine pojavio Apple na globalnom tržištu mobilnih telefona bilo je jasno da više ništa neće biti isto kao i pre. iPhone je tada pomerio granice, a Apple bacio rukavicu u lice ostalim proizvođačima mobilnih telefona, koji su izazov prihvatili i što će se kasnije pokazati krenuli u trku kako sa konkurencijom tako i sa razvojem novih tehnologija.

Switchtel je od same pojave ovih telefona počeo da radi servis iPhone telefona. Počevši od prvog iPhona 2g pa preko 3G,3GS,4,4S,5,5S,5C,6,6 Plus današnjeg Iphona 6S i 6S Plus, iPhone 7 i 7 Plus, iPhone 8 i 8 Plus, iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS MAX, iPhone 11, Iphone 11 Pro, iPhone 11 PRO MAX, iPhone SE 2020, iPhone 12, iPhone 12 PRO, iPhone 12 mini, iPhone 12 PRO MAX.

iPhone servis Switchtel vrši sve vrste popravki ovog aparata.

Najčešći kvarovi kod iPhone-a su:

- Zamena displeja ili stakla
Kvar displeja je najčešći ne zato što je Apple napravio neku grešku prilikom proizvodnje ovog dela, već je posledica padova telefona koji se manje više svima dešavaju. Kod modela iPhone 2g, iPhone 4 i iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 PLUS, iPhone 6S i iPhone 6S PLUS, 7 i 7plus, 8 i 8plus, SE2020, i ovin najnovijih X,XR,XS,XS max, iphone 11, 11pro, iphone 12, iphone 12pro, iphone 12 pro max, iphone 12 mini, displej i tač skrin su jedan deo i menjaju se u kompletu.

Switchtel servis vrši uslugu zamene stakla displeja na modelima. Vrlo često se desi da se prilikom pada iPhone-a polomi samo staklo koje je sastavni deo displeja. U tom slučaju predviđeno je da se zameni kompletan displej i tač skrin.

- Tač Skrin ( touch screen )
Kao i kod displeja i ovaj kvar se najčešće dešava zbog padova i fizičkih oštećenja. Tač skrin može da se zameni samo na modelima iPhone 3G i 3GS. Mi u Switchtel servisu imamo rezervne delove za ove modele iPhone-a.

Baterija za iPhone

- Zamena baterije
Prvi simptomi da je Vašem iPhonu potrebna zamena baterije su:
-baterija kratko traje
-telefon se ugasi iako baterija ne pokazuje da je prazna npr: 60%, a kada se ponovo upali opet prikazuje da je baterija napunjena.
-dešava se da se telefon malo deformiše, displej kao da hoće da izađe iz kućišta telefona ili čak i da se polomi, a baterija kratko traje. Sve se ovo desi kada se baterija na iPhonu naduje (bukvalno se naduje kao balon). Zbog ovog svojstva baterija (ne samo kod iPhone-a), bilo bi bolje da baterija nije integrisana, jer ovo moše da izazove mnogo veće štete da se polomi displej, iskrivi matična ploča kod modela 3G i 3GS i slično.

Baterija je kod svih modela iPhone-a je integrisana i korisnik ne može sam da je zameni kao što je slučaj kod drugih proizvodjača (mada u zadnje vreme i ostali su počeli da prate taj trend). MI imamo baterije za sve modele iPhone-a i možemo da ih zamenimo u kratkom roku da ne bi dugo ostali bez telefona.

- Dekodiranje
Naš servis uspešno dekodira iPhone telefone, a više informacija o tome imate ovde.

- Servis matične ploče
Servis maticne ploce

Kod iPhone telefona dolazi do kvarova i na matičnoj ploči. Iako ovi telefoni oni izgledaju savršeno verovali ili ne i to im se dešava. Razlozi zbog kojih strada matična ploča su različiti ali najčešći razlog je spoljni uticaj (pad telefona, udarac, kvašenje ili potapanje u vodu upotreba neodgovarajućih punjača slušalica i.t.d.) Sa ponosom možemo da kažemo da naš servis većinu standardnih kvarova na matičnim pločama uspešno rešava bez obzira na model iPhone telefona.

- Softver
Na našem tržištu je veliki broj iPhone-a koji su dekodirani softverski (do modela iPhone 4) a iz tog razloga oni ne bi smeli da se apgrejduju (upgrade). Vrlo često se dešava da vlasnici iPhone -a prilikom priključenja svog aparata na računar nesvesno pritisnu dugme update i tako softverski ponovo zaključaju svoj iPhone. U tom slučaju iPhone servis Switchtel je tu da vam pomogne, javite se i stojimo vam na usluzi.

Pokvaseni iPhone

- Pokvašeni iPhone NEMOJTE UBACIVATI U PIRINAČ
Kao i ostali mobilni telefoni tako i iPhone nije otporan na kvašenje (izuzev onih koji su tako deklarisani mada i takvi dolaze često u servis zbog ovog problema), kupanje, ronjenje i ostale podvodne aktivnosti. Zbog svog specifičnog dizajna ali i poslovne politike samog Apple-a, svi iPhone modeli su tako osmišljeni da korisnik ne može sam da izvadi ili zameni bateriju.

To u slučaju kvašenja predstavlja veliki problem zato što je matična ploča pod stalnim naponom koje dobija iz baterije, a tečnost provodi struju i tamo gde ne bi trebalo da je bude i dolazi do kvarova na iPhone -u koji ako se ne preduprede na vreme mogu da budu nepeopravljivi.

Svakodnevno se srećemo sa slučajevima da su vlasnici iPhone-a nakon kvašenja telefon ubacili u pirinač zato što su to videli na internetu ali naš je savet nemojte to da radite.

iPhone NEMOJTE UBACIVATI U PIRINAČ

Teorijski to ima smisla ali u praksi se pokazalo da to i nije neko rešenje zato što pirinač može da izvuče vlagu iz telefona (ipak ne svu vlagu) ali ne može da očisti matičnu ploču, flet kablove, konektore,tastere displej i ostale elektronske komponente koje su vrlo osetljive.

Iz ovih razloga vam savetujemo da ako vam se to desi što pre dođete u naš iPhone servis i pomognete vašem dragom Vam iPhone.

- Servis punjenja
iPhone servis punjenja Punjenje kod iPhone a je kvar koji se takođe dešava zbog neadekvatnog rukovanja. Često se to desi usled ulaska tečnosti u mesto (konektor) gde se uključuje punjač, usled korišćenja loših neoriginalnih punjača ili zbog nečeg trećeg. U tom slučaju se najčešće ošteti konektor punjenja a retko se desi da postoji kvar punjenja na glavnoj ploči. Kod svih iPhone modela konektori punjenja se nalaze na flet kablu koji se u tom slučaju menja kompletan. Servis Switchtel ovaj kvar reševa sa velikim uspehom.

- Zamena Power i Home tastera
Vrlo čest slučaj kod skoro svih modela iPhone telefona je da dva najbitnija dugmeta polako ali sigurno prestaju da rade. Tasteri kod iPhone telefona se nalaze na flet kablovima i prilikom tog servisa mi menjamo kompletan flet kabl. Naš servis rešave uspešno ove probleme, u kratkom roku, a ako ga imate obratite nam se.

- Mikrofon
vršimo zamenu mikrofona ako postoji problem sa njim.

- Slušalica
zvučnik je takođe kvar koji se dešavaja kod ovih aparata, a koje naš iPhone servis može da reši. U svakom trenutku imamo i ovu vrstu rezervnih delova.

iPhone servis Switchtel vam stoji na raspolaganju!

KontaktiEmail: servis@switchtel.net
Web page: www.switchtel.net

Adresa 1

Lokacija Vračar:
Tržni centar „Fontana“
Bulevar Kralja Aleksandra 88-90
Ulaz je iz ulice Patrijarha Gavrila 6,
lokal 2
(bivša Dušana Bogdanovića)
11000 Beograd
Tel: 011 244 2525
Mob: 065 83-77-477
Radno vreme:
Radnim danom 09:00 - 17:00
Subotom od 10:00 - 14:00
Mapa do nas na VračaruAdresa 2

Lokacija Novi Beograd:
Bulevar Mihajla Pupina,
10A lokal 6, YUBC
11000 Beograd
Tel: 011 311 8672
Radno vreme:
Radnim danom 09:00 - 17:00
Subotom od 10:00 - 14:00
Mapa do nas na Novom BeograduPošaljite brzi upitIzdvajamo:

Pokvašeni telefoni

Pokvašeni telefoni

Moramo da budemo iskreni i da priznamo da nam se barem jednom desilo da prospemo neko piće po telefonu, da pokisne, da ga ostavimo na vlažnom stolu, da nam upadne u kadu, more, reku...

Formiranje baterije

Formiranje baterije

Svakodnevno se srećemo sa pitanjem ,,kako se formira baterija na mobilnom telefonu". Čuli ste verovatno svaki put kada ste kupili novu bateriju ili novi telefon da bateriju morate da punite 3 * 12 sati , da ne smete da prekidate to punjenje prilikom formiranja baterije, da telefon mora da bude ugašen prilikom formiranja...

Rekli su o nama

Rekli su o nama

Brza usluga. Pre odlaska na posao ostavila sam telefon sa polomljenim displejem u servis. Istog dana, po povratku sa posla, preuzela sam svoj omiljeni telefon po ceni koju smo dogovorili - Jovana Todorović.