Samsung se ne puni

Samsung se ne puni

Samsungova serija A je prilično pouzdana i dobra serija mobilnih telefona i u svojoj klasi joj nema ravne na tržištu. Neko ko hoće da ima telefon sa dobrim performansama a pri tom ne želi da izdvoji iznos kao za seriju Galaxy S telefona treba da kupi neki model iz ove palete telefona. Medjutim često imamo problem kod klijenata da im se njihov samsung ne puni.
Jedan od čestih kvarova kod ove serije ako ne i jedini je problem punjenja.
Kao i kod svih telefona problem punjenja se javlja zato što korisnik fizički utiče na delove u telefonu.
Modeli telefona kod kojih se ovaj kvar vrlo često dešava su
Samsung A30, Samsung A31,Samsung A32
Samsung A40, Samsung A41,Samsung A42
Samsung A50, Samsung A51, Samsung A52
Samsung A70, Samsung A71,Samsung A72 i drugi…

Prvo ono što možete sami da uradite pre dolaska u servis je da probate sledeće radnje.

1. Probajte da telefon napunite sa drugim kablom i punjačem.
Ovo je vrlo čest slučaj zato što kablovi od svakodnevnog korišćenja se jednostavno iskidaju pokvare pokidaju..
Oštećen kabl za punjenje
Primer oštećenog kabla za punjenje
2. Možete da probate da resetujete telefon na fabrička podešavanja. Ovo se vrlo retko dešava da zbog softvera telefon prestane da se puni. Ako ovo sami radite znajte da ćete prilikom ove radnje izbrisati sve podatke iz telefona, što znači da pre ove radnje napravite backup Vaših podataka. Ako niste vični ovim radnjama mi Vam to ne bi preporučili zbog sigurnosti Vaših podataka.
3.Kvar konektora punjenja.
Ako je ovaj kvar u pitanju, telefon morate doneti u servis zato što ga ne možete otvoriti bez posebnog alata. U ovom slučaju se menja ploča punjenja na kojoj se i nalazi sam konektor punjenja. I ovaj kvar je jedan od češćih zbog fizičkog uticaja na konektor. Ovo se dešava ako se punjač grubo ili nepravilno uključuje u telefon, ako je kabl kojim se telefon puni oštećen ili ako se telefon pokvasi. Vrlo se često dešava da konektori crkavaju zato što koristi telefon dok je na punjaču. Na slici ispod možete videti kako izgleda el. ploča na kojoj se nalazi konektor punjenja.
Port punjenja Samsung telefona
Ploča na kojoj se nalazi konektor na Samsung telefonima.
4.Najčešći kvar punjenja u Galaxy A seriji je kvar na matičnoj ploči. Matična ploča je najkomplikovaniji deo telefona ali u ovom slučaju naša uspešnost popravke ovog kvara je na visokom procentu. Do ovog kvara dolazi kada telefon padne na svoju zadnju stranu (suptono od displeja) i tada se desi da pukne konektor koji spaja matičnu ploču sa pločicom na kojoj se nalazi konektor punjenja. U taj konektor se uključuje flet kabl koji spaja ove dve ploče. Mi u ovom slučaju menjamo taj konektor.
Konektor na matičnoj ploči Samsung telefona
Ovaj konektor se najčešće ošteti prilikom pada telefona
5. Problem punjenja može da prouzrokuje i kvar flet kabla koji može da se zameni. Ipak je ovo vrlo redak problem na ovim telefonim.
Samsung flet kabl
Flet kabl koji povezuje dve ploče na Samsung telefonima

Ako Vam se ovo desi sa Vašim telefonom servis Switchtel je tu da Vam reši problem. Pozovite nas

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pozovi