iPhone se ne puni

Popravka punjenja na iPhone
iPhone se ne puni

iPhone se ne puni

Popravka i zamena U2 čipa

 

Obzirom da smo servis koji radi popravku iPhona od kada se pojavio na tržištu možemo sa sigurnošću da kažemo na osnovu iskustva koje imamo da je ovo jedan od najčudnijih i najnezgodnijih kvarova na iPhonu. Problem kod ovog kvara je što simptomi koje iPhone pokazuje nisu uvek isti a neki nisu ni slični sa drugima a za sve je odgovoran U2 čip.

Naravno za problem sa punjenjem na iPhonu može da bude odgovoran i konektor punjenja koji se nalazi na flet kablu ali iz našeg iskustva ovo je dosta ređe u odnosu na U2 čip.

U2 ili tristar integralno kolo čip ili kako ga ko zove je odgovoran za napajanje matične ploče telefona odgovarajućom strujom, on radi  komunikaciju telefona sa usb konekcijom ili punjačem, on određuje na osnovu napunjenosti baterije sa kojom će se strujom telefon puniti takođe ne dozvoljava da se baterija prepuni što bi moglo loše da utiče na bateriju itd.

Kada se U2 čip pokvari to se može manifestovati na razne načine npr.

– iPhone se ne puni

– iPhone pokazuje lažno punjenje (fake charging)

– iPhone neće da se upali

– iPhone troši bateriju nenormalno brzo

– iPhone nema komunikaciju preko usb kabla itd itd.

– iPhone se pregreva

 

Razlog zašto se U2 čip pokvari izgori ili jednostavno prestane da radi onako kako bi trebalo u velikom broju slučajeva je upotreba neoriginalnih usb kablova, punjača, auto punjača, eksternih baterija za punjenje itd.

 

Obzirom da se ovaj deo nalazi na matičnoj ploči njegova zamena ipak zahteva dosta iskustva da ne bi došlo do totalnog prestanka rada telefona. Mi u našim servisima ovaj kvar rešavama uspešno i brzo.

Svaki model iPhone telefona ima poseban U2 čip i ne podudaraju se među sobom.

Kod novijih modela iPhone telefona od modela iPhone X pa svi naredni popravka je malo otežana zato što je matična ploča iz dva dela i nama to dosta komplikuje popravku ali ne brinite ovladali smo i tom vrstom servisa.

 

Takođe vrlo bitno kod ovog kvara je što prilikom popravke a i nakon popravke podaci iz iPhonea ostaju u telefonu i ne brišu se.

 

Ukoliko imate iPhone koji ne radi kako treba a ima neki od pomenutih simptoma možete nas posetiti u našim servisima na Vračaru ili Novom Beogradu a mi ćemo se potruditi da Vam popravimo telefon i opravdamo ukazano poverenje.

 

Switchtel servisi Vam stoje na raspolaganju.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pozovi