Samsung se ne puni

Samsungova serija A je prilično pouzdana i dobra serija mobilnih telefona i u svojoj klasi joj nema ravne na tržištu. Neko ko hoće da ima telefon sa dobrim performansama a pri tom ne želi da izdvoji iznos kao za seriju Galaxy S telefona treba da kupi neki model iz ove palete telefona.
Jedan od čestih kvarova kod ove serije ako ne i jedini je problem punjenja.
Kao i kod svih telefona problem punjenja se javlja zato što korisnik fizički utiče na delove u telefonu.
Modeli telefona kod kojih se ovaj kvar vrlo često dešava su
Samsung A30, Samsung A31,Samsung A32
Samsung A40, Samsung A41,Samsung A42
Samsung A50, Samsung A51, Samsung A52
Samsung A70, Samsung A71,Samsung A72 i drugi…

Prvo ono što možete sami da uradite pre dolaska u servis je da probate sledeće radnje.

1. Probajte da telefon napunite sa drugim kablom i punjačem.
Ovo je vrlo čest slučaj zato što kablovi od svakodnevnog korišćenja se jednostavno iskidaju pokvare pokidaju..
Oštećen kabl za punjenje
Primer oštećenog kabla za punjenje
2. Možete da probate da resetujete telefon na fabrička podešavanja. Ovo se vrlo retko dešava da zbog softvera telefon prestane da se puni. Ako ovo sami radite znajte da ćete prilikom ove radnje izbrisati sve podatke iz telefona, što znači da pre ove radnje napravite backup Vaših podataka. Ako niste vični ovim radnjama mi Vam to ne bi preporučili zbog sigurnosti Vaših podataka.
3.Kvar konektora punjenja.
Ako je ovaj kvar u pitanju, telefon morate doneti u servis zato što ga ne možete otvoriti bez posebnog alata. U ovom slučaju se menja ploča punjenja na kojoj se i nalazi sam konektor punjenja. I ovaj kvar je jedan od češćih zbog fizičkog uticaja na konektor. Ovo se dešava ako se punjač grubo ili nepravilno uključuje u telefon, ako je kabl kojim se telefon puni oštećen ili ako se telefon pokvasi. Vrlo se često dešava da konektori crkavaju zato što koristi telefon dok je na punjaču. Na slici ispod možete videti kako izgleda el. ploča na kojoj se nalazi konektor punjenja.
Port punjenja Samsung telefona
Ploča na kojoj se nalazi konektor na Samsung telefonima.
4.Najčešći kvar punjenja u Galaxy A seriji je kvar na matičnoj ploči. Matična ploča je najkomplikovaniji deo telefona ali u ovom slučaju naša uspešnost popravke ovog kvara je na visokom procentu. Do ovog kvara dolazi kada telefon padne na svoju zadnju stranu (suptono od displeja) i tada se desi da pukne konektor koji spaja matičnu ploču sa pločicom na kojoj se nalazi konektor punjenja. U taj konektor se uključuje flet kabl koji spaja ove dve ploče. Mi u ovom slučaju menjamo taj konektor.
Konektor na matičnoj ploči Samsung telefona
Ovaj konektor se najčešće ošteti prilikom pada telefona
5. Problem punjenja može da prouzrokuje i kvar flet kabla koji može da se zameni. Ipak je ovo vrlo redak problem na ovim telefonim.
Samsung flet kabl
Flet kabl koji povezuje dve ploče na Samsung telefonima

Ako Vam se ovo desi sa Vašim telefonom servis Switchtel je tu da Vam reši problem. Pozovite nas

Pokvašen telefon

Telefon je pokvašen.

Telefon je upao vodu.

Da li može da se popravi pokvašen telefon?

Koliko traje popravka pokvašenog telefona?

Na pitanje o pokvašenim telefonima odgoror je vrlo teško dati zato što je, bukvalno svaki slučaj slučaj za sebe. Da malo razjasnimo. Današnji mobilni smart pametni telefoni su napravljeni  tako da budu maksimalno zaštićeni od vlage vode prašine ili bilo čego što bi moglo da poremeti njihov neometan rad. Dosta proizvođača telefona i ostale potrošačke elektronike prilikom proizvodnje uređaja određuju aparatima klasu zaštite od vlage i prašine i ima oznake IP68 npr. (,,Ingress Protection“ zaštita od ulaska u bukvalnom prevodu). Prvi broj u ovom slučaju 6 označava mehaničku zaštitu od ulaska u telefon npr. prašine, sitnih čestica, metalnih opiljaka bilo čega drugog što bi moglo na bilo koji način da uđe u aparat i prouzrokuje neki problem u radu telefona i ovo je trenutno najveći stepen ove vrste zaštite. Drugi broj u ovom slučaju 8 označava klasu zaštite od vlage i ovo je trenutno najveći stepen zaštite. Svaki od uređaja koji ima neku od ovih vrsta zaštite po specifikaciji proizvođača može biti u vodi samo određeno vreme (npr. pola sata) a ako ostane u vodi duže zaštita više nema smilsla i ne štiti uređaj. Ovako je u teoriji a u praksi je nešto sasvim drugo.

Pokvašen telefon
Matična ploča pokvašenog telefona

Mi se do sada u praksi nismo sreli sa telefonom koji je 100% otporan na vodu i vlagu. A za to postoji i jednostavan razlog. Da bi telefon mogao da se puni mora da ima konektor punjenja, gde su kontakti od konektora punjenja podložni vodi i vlagi. Telefoni koji su pokvašeni mogu neko vreme da odole tome ali u zavinosti od vremena izloženosti i mestu gde ta vlaga prođe u telefon zavisi i stepen oštećenja telefona. Iz naše bogate prakse i razgovora sa klijentima znamo da ljudi prvo što urade odu na google i kucaju šta da rade u ovom slučaju i naravno prvo što izađe je da stave telefon u pirinač što velika većina i uradi. U teoriji to stavljanje telefona u pirinač bi imao smisla kada u telefonu ne bi bila baterija koju korisnik ne može da skine ili otkači iz telefona. Kada bi kojim slučajem i bilo otkačeno napajanje iz baterije i tada bi bilo potrebno vreme da pirinač izvuče vlagu iz telefona ali pošto su svima telefoni preko potrebni ovaj način nema nikakvog smisla. Najgore kod pirinča je što kako vreme prolazi verovatnoća da se telefon kasnije popravi je sve manja i manja zato što ta vlaga koja je ušla u telefon ne može tako lako da izađe a u telefonu može da stvori koroziju koja vremenom pravi nepopravljivu štetu. Ono što bi trebalo uraditi u ovom slučaju je doneti telefon u servis jer je najpotrebnije da se telefon za početak otvori i očisti od vlage. Nakon toga ako telefon ne radi znači da je vlaga ipak napravila kvar. Kvarovi uzrokovani vlagom mogu da budu bilo koji, na primer nema slike na displeju, telefon se ne puni, ne radi zvučnik, ne radi mikrofon, ne radi tač skrin, telefon brzo troši bateriju, ne radi vibracija itd…

Problem sa brzom potrošnjom baterije je vrlo čest kod pokvašenih telefona zato što vlaga napravi patinu koja u kombinaciji sa strujom iz baterije i kalajem sa matične ploče napravi kontakte koji provode struju i tamo gde ne bi trebalo i na taj način troši više struje iz baterije. Često se desi da i sami elementi na matičnoj ploči otpornici, kondenzatori, integralna kola čipovi promene vrednosti ili se pokvare što prouzrokuje nepravilan rad telefona.

U svakom slučaju kvašenje telefona je najgori kvar koji može da se desi iz razloga što nema nikakvih pravila i što je vrlo neizvesno da li će telefon proraditi a samim tim neizvesno je i spašavanje podataka koje imate u telefonu.

Naš savet je ukoliko se telefon pokvasi ili potopi u vodu  donesite ga što pre u naš servis zato što je vreme presudno po pitanju uspešnosti popravke Vašeg telefona. U svakom slučaju kontaktirajte nas.

S21 zamena displeja

S21 displej zamena
Zamena displeja na s21 s21 plus s21 ultra

Samsung S21, S21 Plus i S21 Ultra su telefoni premium klase i kao takvi imaju najbolje displeje na tržištu u datom trenutku. U našem servisu možete popraviti ili zameniti displej Vašeg Samsung S21 mobilnog telefona ukoliko je došlo do loma stakla, displeja ili kvara tač skrina.

U nekim slučajevima je možemo zameniti i samo staklo na displeju ukoliko je samo ono oštećeno. Pošto se ovaj model prodaje u raznim bojama, tako se i ovaj deo pravi u određenoj boji. Staklo displeja je u svakoj varijanti crne boje ali se razlikuje boja metalnog rama u kome se kompletan displej nalazi, a metalni ram je sastavni deo displeja koji se menja.

Prilikom pada ili udarca na S21 telefonu često se pored displeja polomi ili ošteti poklopac baterije ili kako ih još nazivaju leđa telefona. Poklopac baterije možete zameniti u Switchtel servisu.

Ako imate bilo kakvi pitanja ili nedoumica pozovite nas. Naši servisi se nalaze u Beogradu na dve lokacije Novi Beograd i Vračar.

Samsung S21 karakteristike displeja

Vrsta Dynamic AMOLED 2X
Broj boja 16,777,216
Dužina dijagonale u ičima 6.2 inča (87.2% odnos ekran-telo telefona)
Dimenzije(mm/in) Diagonala (157.5 mm),  Visina(143.6 mm), Širina (64.6 mm)

 

Visina(5.65 inč), Širina (2.54 inč)

Odnos širine i visine 20:9
Piksela po inču (PPI) 421
Dubina boje 24 – bit
Resolucija 2400 × 1080 px (FHD+)
Kontrast
Brzina osvežavanja 120 Hz
Veličina piksela
Vrsta pozadinskog osvetljenja
Osvetljenost
Multitouch Da
Zaštita Corning Gorilla Glass Victus
Pozovi